luni, 15 iulie, 2024

Buzăul, vizat de două coduri portocalii. Meteorologii anunță viscol și vânt puternic

Buzăul, vizat de două coduri portocalii. Meteorologii anunță viscol și vânt puternic

Facebook
Twitter
Email

Se strică vremea în acest weekend. Anunțul a fost făcut vineri de meteorologi, care au emis de dimineață două coduri portocalii ce vizează și județul Buzău. Atât sâmbătă cât și duminică va fi vânt puternic și viscol, în special în zona de munte.

La nivelul Prefecturii Buzău se va forma Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

”Având în vedere avertizarea cod portocaliu care vizează județul Buzău, prefectul județului, Daniel Țiclea, a dispus completarea CJCCI, cu ora intrării în vigoare a avertizării, cu reprezentanți ai următoarelor instituții: ISU, IPJ, IJJ, Electrica, SDN și Consiliul Județean”, a anunțat Prefectura Buzău.

Primul cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă la ora 14.00. Avertizarea emisă de meteorologi vizează Carpații Meridionali și Carpații de Curbură unde sunt prognozate intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, ninsori, viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. Avertizarea este valabilă până duminică, la ora 10.00.

Cel de-al doilea cod portocaliu, valabil și pentru județul Buzău, va intra în vigoare tot sâmbătă, însă la ora 18.00. Va înceta duminică la ora 10.00. În acest interval, vântul va sufla cu putere, fiind prognozate viteze ale vântului la rafală de până la 90 de kilometri la oră.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.