marți, 19 martie, 2024

VIDEO Buzăul va avea în toate cartierele platforme de gunoi îngropate. Primele au fost inaugurate în cartierul Obor

VIDEO Buzăul va avea în toate cartierele platforme de gunoi îngropate. Primele au fost inaugurate în cartierul Obor

Facebook
Twitter
Email

Autoritățile Buzăului au inaugurat, vineri, un lot de 12 platforme de gunoi îngropate, amplasate în Cartierul Obor. Anul trecut, o asemenea investiție a fost realizată în mod experimental în colaborare cu operatorul municipal de salubritate, RER Sud SA.

Până la sfârșitul anului vor mai fi finalizate încă 12 platforme, iar în doi ani, întreg municipiul ar putea fi acoperit cu acest tip de platforme.

„Spre sfârșitul anului trecut, am montat trei platforme de gunoi îngropate, experimental; cum rezultatul a fost foarte bun, am luat decizia, împreună cu RER, să extindem acest tip de colectare a gunoiului, selectiv, și, bineînțeles, încercăm, până la sfârșitul anului, să mai montăm încă 12. Sperăm ca, în următorii doi ani, tot Buzăul să îl avem acoperit cu astfel de platforme, care s-au dovedit extrem de eficiente, care exclud și situațiile urâte, cu câini care intră în platformele de gunoi de suprafață și cu oameni care caută prin gunoaie”, a declarat primarul Toma.

Cu cele 12 platforme care vor fi finalizate până la sfârșitul anului, un sfert din municipiu va fi acoperit deja cu acest tip de sisteme de colectare a gunoiului, a precizat directorul general al RER Sud, Liviu Mocanu.

„La ora actuală, cam 25 la sută din totalul platformelor din oraș – dacă le punem la socoteală și pe cele 12 care vor fi finalizate până la sfârșitul anului – sunt îngropate. Ca element de noutate, am introdus extragerea biodegradabilului din deșeurile menajere, pentru că la anul vrem să facem o stație de compost (…) Dacă la case deja am finalizat proiectul de colectare a vegetalelor separat, cu pubela maro – din 2016 și până în prezent am distribuit 8.000 de pubele maro la toate casele cu care avem contract – vom începe la platforme, la asociații, ușor-ușor, extragerea biodegradabilului din deșeuri menajere”, a spus Mocanu, care a precizat că o platformă de genul celor inaugurate vineri costă 8.500 de euro.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.