miercuri, 21 februarie, 2024

Buzăul, sub imperiul caniculei până vineri. Sfaturi pentru a trece mai ușor peste zilele toride

Buzăul, sub imperiul caniculei până vineri. Sfaturi pentru a trece mai ușor peste zilele toride

Facebook
Twitter
Email

După o perioadă în care orele călduroase ale zilei au alternat cu perioade ploioase şi nopţi de-a dreptul răcoroase, meteorologii anunţă un prim val de temperaturi ridicate, care se va abate, în următoarele zile, şi asupra Buzăului. Meteorologii anunţă zile fierbinţi în perioada următoare, cu temperaturi ce vor ajunge, în cursul zilei de miercuri, până la valori de 36 de grade Celsius, la umbră. De aceea, ar fi indicat să ne pregătim cu toţii să înfruntăm canicula. Din fericire, acest val de caniculă nu va dura mult. De joi, temperaturile mai scad puţin, iar în weekend, ploile vor răcori atmosfera în aproape toată ţara.

Iată câteva lucruri care pot fi de folos pentru a trece mai uşor peste zilele călduroase:

– Protejează-ţi capul şi pielea, pentru a preveni arsurile şi insolaţia. Poartă haine lejere, în culori deschise din materiale naturale. Poţi lua în calcul să te îmbraci în haine din materiale speciale destinate sportivilor, care absorb transpiraţia. Şi în casă este important cum te îmbraci. Evită poliesterul sau alte materiale sintetice şi îmbracă haine lejere din fibre naturale (bumbac, in, cânepă) în culori deschise;
– Dacă eşti nevoit să mergi sau să lucrezi prin soare, ai grijă să te hidratezi corespunzător. Evită băuturile alcoolice, acidulate şi cu cofeină. Toate acestea favorizează deshidratarea. Bea mai multă apă decât crezi că ai nevoie. Apa se pierde şi prin transpiraţie. În plus, transpiraţia ajută la reglarea temperaturii corpului;
– Persoanele care suferă de epilepsie sau au diverse afecţiuni la inimă, rinichi, ficat, sau care urmează o dietă restrictivă în fluide, sau care au probleme cu retenţia fluidelor ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de a creştere cantitatea de lichide băute. Dacă transpiri abundent înseamnă că, o dată cu apa, pierzi şi foarte multe săruri şi minerale din organism. Pentru a reechilibra balanţa electrolitică este indicat să bei sucuri naturale de fructe sau băuturi cu electroliţi destinate sportivilor. Suplimentele alimentare cu calciu sunt şi ele o alternativă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.