miercuri, 22 mai, 2024

Buzăul, sub cod galben de ploi. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri/mp

Buzăul, sub cod galben de ploi. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri/mp

Facebook
Twitter
Email

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță căm începând de vineri după-amiază şi până sâmbătă seară, la ora 21.00, în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureş, Crişana şi Banat vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20-25 de litri/mp.

Vremea va fi rece pentru această perioadă în toată ţara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 şi 18 grade celsius. În zona montană înaltă, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45-55 de km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 de km/h.

Mai mult, va fi cod galben până mâine dimineaţă, la ora 10.00, întrucât în intervale scurte de timp sau prin acumulare, în judeţele Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Suceava, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Covasna şi în zona deluroasă şi montană a judeţelor Bacău, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Prahova şi Satu Mare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi, pe arii extinse, 25 de litri/mp şi izolat 50 de litri/mp.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură