sâmbătă, 24 februarie, 2024

Buzăul sub asediul iernii. Trei drumuri naționale și cinci județene au fost închise din cauza viscolului puternic

Buzăul sub asediul iernii. Trei drumuri naționale și cinci județene au fost închise din cauza viscolului puternic

Facebook
Twitter
Email

Trei drumuri naționale din județul Buzău,DN 22 Râmnicu Sărat Brăila, DN 2B Buzău –Brăila și DN 2 C Buzău-Smeeni-Pogoanele-Slobozia au fost închise, sâmbătă dimineaţă, de către poliţişti, din cauza viscolului puternic care troieneşte zăpada. Alte cinci drumuri județene sunt troienite și au fost închise circulației, DJ 214 A între localităţile Caragele – Ruşeţu, între km 0+000 şi 15+ 000 ,DJ 220  între localităţile Poşta Câlnău – Boboc Gară între km 33 + 00 şi 38 + 00,DJ 203D între localităţile Brădeanu – Mitropolia – Scutelnici,DJ 203G între localităţile Costeşti – Stâlpu și DJ 102 H DE 85 între localităţile Pitulicea – Amaru blocat în zona Pitulicea
Potrivit comandantului al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Dănuț Nicolae,în acest moment, în judeţul Buzău nu ar exista situaţii critice, cu maşini blocate sau oameni înzăpeziţi:”Toate situațiile de urgență semnalate astăzi dimineață ,au fost rezolvate punctual. Astfel,un microbuz cu 11 persoane la bord care a rămas blocat pe DJ 203 K în localitatea Săgeata a fost deblocat în câteva zeci de minute . Alte patru mașini au fost deblocate pe DJ 102H în dreptul localităţii Pitulicea iar un microbuz cu o persoană la bord a fost deblocat pe DN2B. “ a mai pus comandantul ISU Buzău.
Din informaţiile primite de la Staţiile Meteorologice din judeţ se semnalează viscol cu rafale de vânt 20 m/s, viteza vântului din direcţia N-NE 11 m/s, precipitaţii sub formă de ninsoare 8 l/mp  temperatura în municipiul Buzău de – 8 º C iar la Rm. Sărat de-7,3º C cu o  umiditate a aerului de 93 %.  
Pe raza județului Buzău, două comune au rămas fără current electric în urma viscolului puternic. Este vorba de localitatea Merei, afectată parțial și de comuna Florica, nealimentată de astăzi dimineață.Toate persoanele fără adăpost au fost adunate de pe străzi şi duse la un centru de adăpost al Primăriei Buzău.Chiar şi persoanele aflate în tranzit pe raza municipiului Buzău, dar care nu au unde să înnopteze, pot apela la adăpostul Primăriei. În acest moment, în Centrul de zi şi de noapte pentru persoanele fără adăpost se află 16 persoane, însă se aşteaptă ca în acest sfârşit de săptămână, numărul acestora să se dubleze.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Iadul alb s-a dezlănţuit la Buzău!Viscolul a paralizat și transportul feroviar

 

VIDEO Judeţul Buzău este paralizat de viscol. Vântul care sufla la rafală a troienit zăpada în suluri pe carosabil


 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.