Buzăul înregistrează al 13-lea caz de COVID-19. Opt s-au vindecat deja

Potrivit datelor furnizate, luni, de către Grupul de comunicare strategică, în județul Buzău, sunt confirmate 13 cazuri de infectare cu COVID 19, alte 8 cazuri fiind vindecate. În prezent, se află în carantină un număr de 493 de persoane, iar pentru alte 2.306 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, 118 jandarmi buzoieni au asigurat, atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, cât și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Zilnic, 28 de jandarmi sunt în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină de pe raza județului Buzău.

Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare au continuat atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri, fiind aplicate de jandarmi un număr de 20 de amenzi, în valoare totală de 39.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare sau normelor de conviețuire socială.

Totodată, polițiștii buzoieni, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1.802 de persoane și nu au fost constatate abateri.

Polițiștii au aplicat, însă, 241 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 520.000 de lei.

În ultima zi, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 246 de polițiști, 118 de jandarmi, 139 de polițiști locali și 56 de lucrători ai Ministerului Apărării Naționale.

Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

Fii Reporter