luni, 11 decembrie, 2023

Buzăul bate un nou record la numărul infectărilor cu SARS-CoV-2. Cel mai mic dintre bolnavi are cinci luni

Buzăul bate un nou record la numărul infectărilor cu SARS-CoV-2. Cel mai mic dintre bolnavi are cinci luni

Facebook
Twitter
Email

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a explodat la Buzău. Miercuri, DSP Buzău a raportat 1.009 cazuri, dintre care 943 cazuri noi și 66 cazuri de reinfectare. Pacienții au vârste cuprinse între cinci luni și 92 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.726 de teste. De asemenea au fost consemnate și două decese, la pacienți în vârstă de 82 și 84 de ani, cu mai multe comorbidități.

Deocamdată, spitalele COVID-19 fac față afluxului de pacienți, chiar dacă mare parte din personal iese din activitate, din cauza infectărilor.

Mai multe secții din Spitalul Județean și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, în care evoluează focare COVID-19, au fost închise.

În Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt două focare COVID-19, dintre care unul la Compartimentul Nefrologie, unde s-au confirmat cu SARS-CoV-2 zece din cele 18 cadre medicale, dar și doi pacienți.

Un al doilea focar de SARS-CoV-2 din Spitalul Județean de Urgență evoluează în Secția Neonatologie a Maternității, unde trei cadre medicale sunt pozitive și au fost trimise în izolare.

De asemenea, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, activitatea compartimentului Obstetrică și Ginecologie a fost suspendată după ce trei din cele patru asistente medicale s-au infectat și sunt în izolare, până săptămâna viitoare.

Școlile și liceele din județul Buzău sunt și ele la un pas de a fi închise, din cauza exploziei numărului de îmbolnăviri.

Zeci de clase, cele mai multe din municipiul Buzău, au trecut deja în sistem online, după depistarea de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și profesorilor. Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Buzău, în acest moment, sunt în online 56 de clase.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.