duminică, 10 decembrie, 2023

Bulevard din Buzău, prevăzut cu sistem de colectare a apei de ploaie și folosirea ei la irigarea grădinilor

Bulevard din Buzău, prevăzut cu sistem de colectare a apei de ploaie și folosirea ei la irigarea grădinilor

Facebook
Twitter
Email

Proiectul de reabilitare a Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Buzău, va avea și o componentă inedită, aplicată pentru prima oară în județ. Este vorba despre construirea unui canal colector pentru apa de ploaie, separat de cel pentru ape uzate.

Ulterior, apa din aceste bazine subterane va putea fi folosită pentru irigarea spațiilor verzi. Separarea canalului pentru apa meteorică de cel care colectează apele uzate va însemna și o scădere semnificativă a facturilor pentru apă-canalizare, anunță proiectantul.

„Va fi prima stradă din Buzău cu acest sistem. Apa de ploaie de pe Bd. 1 Decembrie va fi colectată în bazine de retenție. Ulterior, cu apa de ploaie, se vor iriga, prin picurare, spațiile verzi din zonă. De asemenea, după punerea în funcțiune a sistemului, locatarii de pe Bulevardul 1 Decembrie nu vor mai plăti apa de ploaie”, declară viceprimarul Ionuț Apostu.

Proiectul de reabilitare totală a Bulevardului 1 Decembrie 1918 va începe în primăvara următoare, după ce Compania de Apă va finaliza unele lucrări în zonă și se va încheia în vara aceluiași an.

Până atunci, se lucrează pe șantierele deschise în municipiul Buzău, după finalizarea reabilitării bulevardelor Unirii, Industriei și a străzii Transilvaniei. Primăria Buzău și-a propus, chiar din toamnă, să înceapă reabilitarea parcărilor din cartierele Dorobanți II și Broșteni.

În vizorul municipalității este și parcarea imensă din jurul Clubului Polițiștilor, cu o capacitate de 300 de locuri, dar alte două străzi din oraș, Independenței și Crizantemelor, care au preluat mare parte din traficul deviat în ultima perioadă.

Valoarea totală a reabilitării obiectivelor se ridică la aproximativ 37 de milioane de lei, bani proveniți din bugetul local. Mai exact, sunt fonduri incluse în bugetul din acest an pentru construirea unui cimitir municipal, proiect însă care va fi amânat pentru câțiva ani, din motive birocratice.

Fondurile pentru reabilitarea parcărilor și a celor două artere rutiere au fost aprobate în cadrul ședinței din luna august a Consiliului Local Municipal Buzău. Lucrările vor fi executate de către societatea Urbis Serv SRL, firma de asfaltări a Primăriei Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.