vineri, 12 iulie, 2024

Bubu Băicuș, buzoianul decedat în carnagiul de la Suceava, condus pe ultimul drum

Bubu Băicuș, buzoianul decedat în carnagiul de la Suceava, condus pe ultimul drum

Facebook
Twitter
Email

Străzile Buzăului au devenit galbene, atunci când zeci de taxiuri s-au încolonat pentru a-l conduce la mormânt pe unul dintre taximetriștii din oraș. Taximetriștii buzoieni și-au luat adio de la prietenul lor, Gheorghe Băicuș, zis Bubu.

Bubu a pierit fulgerător pe 1 iulie, în tragicul accident înregistrat pe DN2 E85 în comuna Cumpărătura din Suceava. Cinci persoane au murit pe loc, după ce pneul unui TIR a explodat, iar autotrenul a pătruns pe contrasens și a strivit mașina de tractare în care se aflau Bubu și o familie întreagă din Suceava, tată, mamă și doi copii de 8 și 10 ani.

Gheorghe Băicuș era militar, dar se ocupa și cu taximetria și tractările auto. Bubu era un om muncitor, care ajuta pe oricine. Nu a ezitat nicio clipă când familia din Suceava i-a cerut să-i transporte acasă, după ce mașina s-a stricat pe drumul de întoarcere din vacanță. Nimeni nu se aștepta însă că acesta să fie și ultimul său gest de om bun.

Joi, zeci de mașini galbene s-au strâns de dimineață la capela unde a fost adus tânărul, alături de zeci de mașini mari de tractare, dar și de o mulțime de militari. Zona a devenit neîncăpătoare pentru cei care au vrut să-și ia adio. Au curs multe lacrimi, cei prezenți fiind impresionați de destinul tragic al tânărului.

Militarii au stat de veghe la capelă și s-au rugat pentru sufletul lui Bubu Băicuș, înmormântat cu onoruri miliare. În semn de omagiu pentru buzoianul dispărut tragic, fotografia sa este afișată de taxiurile din Buzău, șoferii vrând astfel să tragă un semnal de alarmă cu privire la victimele care mor nevinovate în accidente de circulație.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.