joi, 13 iunie, 2024

Braconieri încătușați înainte să împuște căpriori, pe un fond de vânătoare de lângă Râmnicu Sărat

Braconieri încătușați înainte să împuște căpriori, pe un fond de vânătoare de lângă Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Doi bărbați sunt anchetați pentru braconaj cinegetic, după ce au fost depistați în fondul de vânătoare Oreavul (județul Buzău) deţinând asupra lor arme şi alte obiecte ce ar fi fost folosite în activităţi de braconaj. Aceștia ar fi încercat să vâneze căpriori.

Pe data de 9 aprilie 2024, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare cu privire la faptul că ar fi surprins două persoane în timp ce ar fi braconat.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului şi au stabilit că una dintre persoane este un bărbat, de 66 de ani, din comuna Grebănu.
Întrucât a doua persoană ar fi fugit imediat după ce a fost surprinsă de paznicul de vânătoare, poliţiştii au demarat activităţi specifice de scotocire şi periere a zonei.

„În scurt timp, poliţiştii au depistat un al doilea bărbat, de 56 de ani, de asemenea din Grebănu. Asupra acestuia au fost descoperite un rucsac, obiecte tăietoare şi alte elemente ce ofereau indicii ale implicării în acte de braconaj”, informează IPJ Buzău.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi bărbaţi nu deţineau autorizaţii pentru vânătoare.

„Poliţiştii au descoperit şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare cu ţevi lise juxtapuse cu muniţia aferentă, două rucsacuri, obiecte tăietoare şi funii textile cu depuneri de substanţă brun-roşcată”, transmit polițiștii buzoieni.

Din investigaţii a reieşit că arma era deţinută legal de către bărbatul de 66 de ani, însă persoanele nu deţineau autorizaţie de vânătoare.

„În baza materialului probator administrat, pe bază de ordonanţă, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic”, se mai arată în comunicatul IPJ Buzău.

Miercuri, 10 aprilie 2024, persoanele urmează a fi prezentate unităţii de parchet competente, pentru a dispune cu privire la o eventuală măsură preventivă, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.