miercuri, 22 mai, 2024

Bolnavi preluați cu șenilatele ISU din satele îngropate de zăpadă

Bolnavi preluați cu șenilatele ISU din satele îngropate de zăpadă

Facebook
Twitter
Email

Aducerea la spital a unor bolnavi din satele izolate din cauza zăpezii a fost una dintre misiunile pe care pompierii buzoieni le-au avut de executat în ultimele zile. Aceștia s-au deplasat la intervenții cu șenilatele din dotare.

Conform ISU Buzău, în urma monitorizării situaţiei operative de pe raza judeţului Buzău, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, „începând cu data de 28.01.2023 orele 08:00 până în prezent, personalul ISUJ Buzău a participat la gestionarea unui număr de nouă misiuni specifice”.

Echipajele ISU Buzău au avut de îndeplinit o misiune de deblocare a persoanelor rămase blocate cu vehiculele în zăpadă pe DN2E85. Au fost înțepenite în troieni un număr de 120 autovehicule cu 200 de persoane la bord.
Alte două intervenții au vizat degajarea unor copaci rupți de vânt și îngreunați de stratul de zăpadă, unul în municipiul Buzău, care a căzut pe două autoturisme și altul în localitatea Valea Salciilor, comuna Tisău.

Alte două misiuni au fost pentru transportul unor persoane ce necesitau dializă, una din localitatea Nucu, comuna Bozioru și o a doua din localitatea Pardoși. Pompierii au mai preluat pentru a duce la spital patru persoane cu probleme medicale, un bolnav din localitatea Robeasca și trei din localitatea Oreavu.

Pompierii au mai fost solicitați și la stimgerea unui incendiu de casă, în localitatea Homesti, comuna Grebănu.
Au participat la misiuni pe durata codului portocaliu 150 de pompieri cu peste 25 de mijloace tehnice de intervenție, 70 de polițiști cu 36 autospeciale și 85 de jandarmi cu 19 autospeciale.

În acest moment sunt nealimentate cu energie electrică un număr de 24 localități, cu 4.688 de abonați. Echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.