marți, 26 septembrie, 2023

BILANȚ IPJ BUZĂU În primele șase luni ale anului, 23 de oameni și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere

BILANȚ IPJ BUZĂU În primele șase luni ale anului, 23 de oameni și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere

Facebook
Twitter
Email

A scăzut numărul accidentelor grave petrecute în judeţul Buzău. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care au prezentat astăzi un bilanţ al evenimentelor înregistrate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a acestui an. De la începutul anului, pe şoselele buzoiene s-au petrecut 220 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 23 oameni şi rănirea gravă a altor 57 de persoane. 

Şeful IPJ Buzău, comisarul șef Laurenţiu Pantazi, susţine că numărul tragediilor s-a diminuat faţă de anul trecut. Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2013, s-au produs 67 de accidente grave, cu 11 mai puţine decât aceeaşi perioadă a anului 2012. 

Cele mai multe accidente de circulaţie s-au produs, indiferent de zi, în a doua jumătate a acesteia, cu accent pe intervalele orare 11.00 – 13.00 şi 17.00-21.00. La fel ca şi în anii anteriori, vinerea rămâne ziua în care se produc cele mai multe accidente de circulaţie.

Principalele cauze generatoare de accidente grave au fost traversarea neregulamentară a pietonilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care aveau acest drept.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.