Bătrânul din Cozieni, dispărut joi, a supraviețuit patru nopți într-o pădure. S-a hrănit cu buruieni

Bătrânul de 85 de ani, care a dispărut săptămâna trecută de acasă, a supraviețuit patru nopți într-o pădure din Cozieni. A fost găsit luni după-amiază de un cioban care se oferise voluntar la operațiunile de căutare, organizate de poliție și jandarmerie. Bătrânul era la doi kilometri distanță de domiciliu.

Operațiunile de căutare s-au încheiat la ora 17.00, după ce un civil a anunțat că l-a găsit pe bătrânul Durbăcel Zamfir. Acesta era într-o râpă nu foarte adâncă, într-o zonă împădurită aflată la aproximativ doi kilometri distanță de satul Punga, unde își are domiciliul. A fost solicitat totodată un echipaj de la Ambulanță, pentru a-i oferi primele îngrijiri și a-l transporta la spital.

Potrivit medicilor de la UPU, sănătatea bătrânului era vizibil afectată: avea tahicardie, era agitat și confuz, stări generate de lipsa hranei, a apei și de frica trăită în cele patru nopți de rătăcire prin pădure. Un amănunt observat de medicii de la UPU i-a făcut să pe aceștia să tragă concluzia că bătrânul s-a hrănit totuși cu frunze sau rădăcini, deoarece avea pigment verde în zona gurii. Bătrânul a fost externat luni seară din spitalul buzoian, pe semnătura fiicei acestuia.

Durbăcel Zamfir a dispărut joi de acasă, după ce ar fi plecat la magazinul sătesc, de unde obişnuia să se aprovizioneze cu pâine şi legume. Nu a mai ajuns la destinaţie şi nici acasă nu s-a mai întors. Fiica acestuia, care locuieşte la Braşov, l-a sunat de mai multe ori pe octogenar şi a doua zi dimineaţă i-a rugat pe vecini să-i verifice locuinţa.

Oamenii au găsit căsuţa lui Durbăcel Zamfir încuiată pe dinafară, au spart uşa, iar după ce au constatat lipsa acestuia au sunat la poliţie. Încă de vineri, echipaje de jandarmi şi poliţişti au pornit în căutarea bătrânului.

Fii Reporter