Bătrân din Cozieni, dispărut de patru zile de acasă. Polițiștii și jandarmii sunt pe urmele lui

S-au scurs patru nopți de când un bătrân din Cozieni a dispărut de acasă. După ce fiica dispărutului a sunat la poliție, au fost organizate operațiuni de căutare în cursul zilei de vineri. În weekend, căutările au fost suspendate, însă astăzi polițiștii și jandarmii au reluat acțiunile, în ajutorul lor fiind aduși câini de la o firmă specializată, din București.

Durbăcel Zamfir, în vârstă de 85 de ani, locuiește singur în satul Punga. Este unul dintre puținii localnici rămași în cătunul comunei Cozieni. Joi, bătrânul ar fi plecat la magazinul sătesc, de unde obișnuia să se aprovizioneze cu pâine și legume, însă nu a mai ajuns la destinație și nici acasă nu s-a mai întors. Fiica acestuia, care locuiește la Brașov, l-a sunat de mai multe ori pe octogenar și a doua zi dimineață i-a rugat pe vecini să-i verifice locuința.

Oamenii au găsit căsuța lui Durbăcel Zamfir încuiată pe dinafară, au spart ușa, iar după ce au constatat lipsa acestuia au sunat la poliție. Încă de vineri, echipaje de jandarmi și polițiști au pornit în căutarea bătrânului. ”Nea Durbăcel obișnuia să vină aproape zilnic la magazin, singurul din sat, ca să ia pâine, roșii, pepeni în ultima vreme. Sunt 300 de metri distanță între casa sa și magazin, însă joi nu a mai ajuns apoi de atunci am înțeles că este căutat de polițiști și jandarmi”, ne-a declarat V. B., administratorul magazinului sătesc din satul Punga.

În weekend, căutările au fost suspendate, însă astăzi polițiștii și jandarmii au reluat acțiunile, în ajutorul lor fiind aduși câini de la o firmă specializată, din București. Între timp, au sosit în comună și rudele dispărutului, pentru a ajuta la căutarea lui. Apropiații octogenarului sunt disperați și spun că e posibil să fi căzut în vreo râpă, mai ales că zona este una de deal iar distanța între localități este mare.

Fii Reporter