joi, 29 februarie, 2024

Marian Oprișan le-a dat peste cap radarul polițiștilor buzoieni. Baronul de Vrancea a rămas fără permis

Marian Oprișan le-a dat peste cap radarul polițiștilor buzoieni. Baronul de Vrancea a rămas fără permis

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii din Buzău l-au lăsat pieton pe Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea. Întâmplarea s-a petrecut în această după-amiază, pe drumul european E 85, și s-a datorat depășirii vitezei regulamentare.

Potrivit unor surse, mașina lui Oprișan ar fi fost înregistrată de aparatul radar rulând cu 191 de kilometri pe oră, pe raza comunei Racovițeni, o porțiune a șoselei europene care îmbie pe mulți să apese pedala de accelerație.

Șeful administrației județene Vrancea va contesta măsura. „Mă apropiam de localitatea Oreavu, când am fost oprit și mi s-a spus că am depășit viteza regulamentară. Eu nu am văzut niciun radar și nu cred că am avut viteză peste limita legală. De aceea, voi contesta măsura ridicării permisului”, a declarat Marian Oprișan pentru o publicație locală.

Conform reglementărilor Codului rutier în vigoare suspendarea permisului auto pentru depășirea vitezei maxime admise se poate face atunci când conducătorii auto ”depăşesc cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care se află şi pentru categoria autovehiculului condus, acest lucru fiind constatat cu ajutorul unui radar”.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.