vineri, 23 februarie, 2024

Băcăuan arestat la Buzău după ce a comis trei infracțiuni în același timp

Băcăuan arestat la Buzău după ce a comis trei infracțiuni în același timp

Facebook
Twitter
Email

Un bărbat din Bacău a comis trei infracțiuni în același timp, pentru care a ajuns în arestul IPJ Buzău. Fără să aibă permis de conducere, bărbatul în vârstă de 39 de ani s-a urcat băut la volanul unui autoturism furat.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Smeeni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat pe raza localităţii Caşota un conducător auto care prezenta halenă alcoolică.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că bărbatul în vârstă de 39 de ani, din Bacău, ar fi sustras cu puţin timp mai înainte autoturismul din curtea unui localnic şi apoi l-ar fi condus pe drumul judeţean 102 H.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările în bazele de date a reieşit că acesta nu deţinea permis de conducere.

Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”. În cauză a fost întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările.

Tot la acest sfârşit de săptămână, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit alte cinci dosare penale care au vizat comiterea infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere” şi „conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Astfel, la data de 18 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din cercetările efectuate de poliţişti, bărbatul, un bucureştean în vârstă de 33 de ani, a condus o autoutilitară pe drumul judeţean 203 K pe raza localităţii Valea Părului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
A fost întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.