Avertizare de fenomene meteo periculoase. La Râmnicu Sărat, cinci gospodării au fost inundate

În judeţul Buzău au fost emise, în ultimele 24 de ore, un număr de nouă atenţionări meteorologice și hidrologice Cod galben, care vizau fenomene meteorologice periculoase cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

După ce au căzut cantităţi importante de precipitaţii, într-un interval scurt de timp, a fost nevoie ca începând cu ora 05.45, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale din municipiul Râmnicu Sărat, pentru evacuarea apei din cinci gospodării.

Potrivit ISU Buzău, în zona afectată au fost dislocate o autospecială și motopompe, care au acționat, timp de aproximativ două ore, pentru limitarea și înlăturarea efectelor inundațiilor.

De asemenea, Detașamentul de Pompieri Buzău a intervenit, în jurul orei 07.20, pentru degajarea unui copac căzut pe rețeaua de alimentare cu energie electrică, în municipiul Buzău. Intervenția a avut loc pe strada Martirilor, unde un cablu electric s-a rupt în timpul vijeliei.

În continuare, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică și hidrologică Cod Galben, evoluţia efectelor generate de aceste tipuri de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Buzău.

Fii Reporter