joi, 13 iunie, 2024

Autoturism luat de la o firmă de închirieri pentru a fi dezmembrat și vândut pe bucăți

Autoturism luat de la o firmă de închirieri pentru a fi dezmembrat și vândut pe bucăți

Facebook
Twitter
Email

O firmă din București care închiriază mașini a rămas zilele trecute fără unul dintre autoturismele din dotare. Vehiculul a ajuns pe mâinile unor infractori care intenționau să o valorifice piesă cu piesă.

În ziua de 18 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Smeeni au identificat principalii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

„În timp ce își desfășurau activitățile de serviciu, în data de 9 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că pe o stradă din Glodeanu Sărat se află un autoturism abandonat. În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autoturismul aparține unei societăți comerciale din București, cu obiect de activitate închirierea autoturismelor”, transmite IPJ Buzău.

Din investigaţii, a reieşit că bărbatul care ar fi închiriat autoturismul de la agentul economic, un bucureştean de 45 de ani, ar fi oferit maşina spre utilizare altor două persoane, doi bărbaţi de 24 și 42 de ani, de asemenea din Bucureşti.

Ulterior, cei doi indivizi de 24 și 42 de ani, s-ar fi deplasat în comuna buzoiană Glodeanu Sărat, unde ar fi dezmembrat mai multe piese de caroserie și electrice, cu scopul de a le comercializa.

Prejudiciul, în valoare de peste 15.000 de euro, a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.