miercuri, 22 mai, 2024

Autorul unei crime oribile, prins după aproape un deceniu. A sugrumat o bătrână pentru a-i fura indemnizația de handicap

Autorul unei crime oribile, prins după aproape un deceniu. A sugrumat o bătrână pentru a-i fura indemnizația de handicap

Facebook
Twitter
Email

Ucigașul unei bătrâne cu handicap, din comuna buzoiană Breaza, a fost identificat și arestat la nouă ani după săvârșirea faptei. Crima a avut loc în ianuarie 2013, iar de atunci făptașul parcă a intrat în pământ. Cazul a reintrat în atenția anchetatorilor în urma unor informații primite de la un infractor aflat în arest.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 20 decembrie 2021 trimiterea în judecată unui bărbat de 40 de ani, din comuna Breaza, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie și violare de domiciliu, fapte săvârșite sub incidența dispozițiilor vechiului Cod Penal.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 18 ianuarie 2013, pe fondul consumului de alcool, Dănuț Petre este cel care a pătruns fără drept in locuința unei bătrâne de 89 de ani, imobilizată la pat din cauza unor afecțiuni din perioada copilăriei.

Acesta i-a aplicat victimei mai multe lovituri în zona feței și brațelor, cauzându-i mai multe fracturi, pentru ca apoi să-i fure banii pe care-i încasase cu titlu de indemnizație de handicap și pensie de agricultor.

”După sustragerea sumei de 500 lei, a sugrumat victima prin comprimarea gâtului cu palmele, cauzându-i decesul”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cercetările au fost declanșate la data de 19 ianuarie 2013, cu 9 ani în urmă, când organele de poliție au fost sesizate că femeia în vârstă de 89 de ani a fost găsită decedată la locuința sa din comuna Breaza, județul Buzău, prezentând urme de violență, necropsia efectuată stabilind că decesul s-a produs urmare unei agresiuni.

La data respectivă, cercetările efectuate nu au condus la identificarea autorului faptei, însă ele au fost continuate până în prezent.

În urma unor activități complexe desfășurate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, împreună cu ofițeri de la Serviciul de Investigații Criminale, s-a reușit descoperirea autorului faptei în persoana lui Dănuț Petre, în vârstă de 31 de ani la data săvârșirii faptei, persoană cu antecedente penale, din aceeași localitate cu victima.

În baza probatoriului administrat, la data de 20 decembrie 2021 s-a dispus trimiterea in judecată a inculpatului pentru săvârșirea celor 3 infracțiuni, solicitându-se instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, propunere ce a fost admisă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din data de 22 decembrie 2021.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, ucigașul bătrânei din Breaza a fost identificat în urma unei informații primite de la un infractor aflat în arestul Poliției. Dănuț Petre se afla de o lună după gratii, în urma unei tâlhării, iar în timpul unui scandal a pomenit, la nervi, despre ”moartea de om” pe care el a făcut-o cu ceva vreme în urmă. De aici, demersul anchetatorilor a intrat în linie dreaptă, mai ales că acesta figura printre cei șapte suspecți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură