joi, 22 februarie, 2024

Autoritățile Buzăului se pregătesc pentru Codul portocaliu de temperaturi scăzute și ninsori viscolite. Oamenii străzii vor fi cazați în adăposturi

Autoritățile Buzăului se pregătesc pentru Codul portocaliu de temperaturi scăzute și ninsori viscolite. Oamenii străzii vor fi cazați în adăposturi

Facebook
Twitter
Email

Identificarea şi transportul persoanelor fără adăpost la centrele de primire de zi şi de noapte ori internarea din timp a femeilor însărcinate şi a pacienţilor dializaţi în unităţile medicale sunt câteva dintre măsurile decise de autoritățile Buzăului, convocate duminică în ședință, la Prefectură. Suspendare a cursurilor în unităţile şcolare din judeţul Buzău va fi luată, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de trafic.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit în data de 25 februarie 2018, ora 11.00, pentru a stabili măsurile necesare pentru protecţia populaţiei pe durata Codului portocaliu de temperaturi foarte scăzute.

Avertizarea meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă în intervalul 26 februarie, ora 3.00 – 1 martie, ora 10.00, pentru municipiul Bucureşti, judeţul Buzău şi alte 26 de judeţe din sudul, centrul, nordul şi estul ţării, precum şi a avertizării meteo „cod portocaliu” de vânt puternic şi ninsori viscolite valabilă în intervalul 26 februarie, ora 10 – 27 februarie, ora 14, pentru municipiul Bucureşti, judeţul Buzău şi alte 10 judeţe din sudul ţării.

În urma şedinţei CJSU Buzău, au fost stabilite măsuri, între care identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost la centrele de primire de zi şi de noapte din cele două municipii sau la unităţile de primiri urgenţe. Măsura va fi dusă la îndeplinire de echipajele IPJ Buzău, IJJ Buzău, Poliţia Locală, SAJ Buzău şi ISU Buzău – SMURD.

S-a mai dispus, de asemenea, prelungirea perioadei de spitalizare pentru persoanele considerate cazuri sociale, cele care ar fi trebuit externate în zilele următoare, până la ieşirea din vigoare a avertizărilor „cod portocaliu” şi ameliorarea condiţiilor meteorologice.

CJSU Buzău a mai decis instalarea de filtre ale Poliţiei Rutiere în zonele ce pot deveni periculoase din punct de vedere al siguranţei şi fluenţei traficului rutier – acestea vor acţiona pentru reducerea vitezei de deplasare a autovehiculelor, verificarea dotării acestora cu anvelope de iarnă şi sancţionarea şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie în condiţii de iarnă, dar şi pentru închiderea tronsoanelor de drum cu risc de înzăpezire, dacă situaţia o impune.

Cooperarea permanentă dintre IPJ Buzău şi administratorii de drumuri pentru menţinerea în condiţii corespunzătoare a arterelor de circulaţie şi verificarea modului de acţiune a utilajelor de dezăpezire ori transportarea şi internarea din timp a femeilor însărcinate şi a pacienţilor dializaţi în unităţile sanitare – secţiile de specialitate sunt alte măsuri stabilite în ședinșa CJSU Buzău, de duminică.

Totodatăm, ITM Buzău va efectua controale la angajatori, pentru a verifica măsurile de protecţie a personalului care lucrează în medii expuse în perioadele cu temperaturi extreme. De asemenea, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor identifica persoanele care locuiesc în spaţii neîncălzite pentru relocarea acestora până la ameliorarea vremii și vor institui serviciul de permanenţă la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei va activa la sediul Instituţie Prefectului – Judeţul Buzău, începând din data de 26 februarie 2018, ora 3.00.

Legat de învățământ, reprezentanții Prefecturii au anunțat că o eventuală decizie de suspendare a cursurilor în unităţile şcolare din judeţul Buzău va fi luată, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de trafic, de către autorităţile locale sau, după caz, judeţene, până în acest moment neexistând motive pentru o astfel de măsură.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.