miercuri, 22 mai, 2024

Autoritățile Buzăului au înființat puncte de ajutor medical destinate persoanelor care suferă din cauza caniculei

Autoritățile Buzăului au înființat puncte de ajutor medical destinate persoanelor care suferă din cauza caniculei

Facebook
Twitter
Email

Mai multe puncte de acordare a asistenței medicale de urgență funcționează de joi în județul Buzău și vor fi deschise pe toată perioada de avertizări meteorologice de vreme caniculară. Și farmaciile din județ se transformă în puncte de prim-ajutor pentru persoanele aflate în dificultate.

În municipiul Buzău, sunt functionale puncte de acordare a asistenței medicale în sediul Primăriei municipiului Buzău, la Piața Crâng, la Cabinet Euro Optic, de pe strada Dorobanți și în Piața Centrală.

La nivelul municipiului Râmnicu Sărat, Primăria a dispus asigurarea unui punct de acordare a asistenței medicale în parcul de la Piața Centrală.

În orașul Pogoanele, Primăria a amenajat în spațiul public situat în strada Unirii, zona centrală a orașului, un cort improvizat cu apă potabilă și dotat cu locuri de odihnă, coordonat de asistentul medical comunitar.

În orașul Nehoiu s-a dispus înființarea unui punct de prim ajutor în sediul Primăriei.
La Pătârlagele, în incinta Primăriei, în zilele când situația o va impune, va fi înființat un punct de acordare a asistenței medicale și distribuire de apă.

De asemenea, cu sprijinul Colegiului Farmaciștilor, farmaciile din județul Buzău, în perioadele caniculare, se vor constitui și în puncte de prim ajutor pentru persoanele aflate în dificultate.

Potrivit Prefecturii, în zilele caniculare, în toate municipiile și orașele județului Buzău se va mări frecvența de udare a principalelor artere de circulație, se vor monitoriza persoanele vârstnice vulnerabile la efectele caniculei și se vor crea circuite de ridicare rapidă a gunoiului menajer, urmărindu-se și menținerea curățeniei la punctele de depozitare.

Potrivit legii, punctele speciale de prim-ajutor trebuie să fie deschise din momentul în care temperaturile depășesc 35 de grade Celsius.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură