joi, 22 februarie, 2024

Motivul pentru care autoritățile Buzăului au dispus consolidarea panourilor și a stâlpilor din oraș

Motivul pentru care autoritățile Buzăului au dispus consolidarea panourilor și a stâlpilor din oraș

Facebook
Twitter
Email

Efectele catastrofale asupra populaţiei din vestul ţării, pe care le-a produs o furtună de scurtă durată dar puternică, pun în alertă şi autorităţile buzoiene. Acestea caută deja cele mai eficiente măsuri pentru prevenirea producerii unor efecte asemănătoare în cazul în care Buzăul ar fi lovit de o astfel de calamitate naturală.

Printre măsurile preventive dispuse deja de Primărie se numără inventarierea şi evaluarea tuturor panourilor publicitare din oraş şi a indicatoarelor rutiere. Acolo unde a fost cazul, lucrătorii de la Urbis au şi executat lucrări de consolidare.

În general, va fi verificat tot ceea ce poate fi dislocat de un vânt extrem de puternic şi care poate produce răni sau pagube materiale locuitorilor municipiului. Autoritățile spun însă că cele mai bune măsuri de precauţie le pot lua cetățenii, care vor şti să-şi protejeze viaţa şi bunurile cu condiţia de a şti exact la ce să se aştepte.

Este extrem de important ca autorităţile să folosească absolut orice mijloc de informare în masă. Posturile de radio care emit non-stop şi care sunt recepţionate de buzoieni ar putea însemna o altă cale eficientă de a avertiza populaţia municipiului şi de a-i oferi date cât mai exacte despre forţa eventualelor fenomene meteo.

Şi metoda SMS-ului, despre care se vorbeşte în ultimul timp poate fi eficientă, dar ar fi bine să fie dublată şi de o altă metodă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.