miercuri, 22 mai, 2024

Autorităţile ar putea decide închiderea circulaţiei pe DN10, din cauza surpării de la Măgura

Autorităţile ar putea decide închiderea circulaţiei pe DN10, din cauza surpării de la Măgura

Facebook
Twitter
Email

Întârzie debutul consolidării porțiunii de pe DN 10, Buzău – Braşov, în punctul Măgura, unde autovehiculele circulă pe un singur fir din cauza unei surpări, deși a fost desemnată firma care va asigura lucrările.

La începutul lunii august, când au vizitat punctul afectat de la Măgura, unde jumătate de şosea a luat-o la vale pe o porţiune de zeci de metri, responsabilii de la Ministerul Transporturilor şi de la C.N.A.I.R. au promis că vor urgenta procedurile de atribuire a lucrărilor de consolidare.

Şi la sfârşitul lunii august, aflat la Buzău, unul dintre directorii din cadrul Companiei Naţionale anunţa începerea imediată a lucrărilor de pe DN 10. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat.

Prefectul Buzăului, Carmen Ichim, s-a interesat şi a aflat că există deja un contract atribuit, dar că lucările ar urma să înceapă luna aceasta, după o jumătate de an de la prima solicitare.

Riscurile sunt mari în continuare în punctul Măgura. În orice moment autorităţile ar putea fi nevoite să decidă închiderea circulaţiei.

Pe DN 10 Buzău – Braşov au fost identificate nu mai puţin de 24 de puncte afectate din cauza alunecărilor de teren din primăvară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură