joi, 18 aprilie, 2024

Autoritățile amenajează centre volante de vaccinare lângă piețele din Buzău și Râmnicu Sărat

Autoritățile amenajează centre volante de vaccinare lângă piețele din Buzău și Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Autoritățile din Buzău încearcă să găsească noi soluții pentru a intensifica ritmul din vaccinare anti COVID-19, iar imunizarea la nivelul județului să ajungă la 150.000 de persoane vaccinate până în vară.

Pe lângă centrele fixe, echipe mobile și medici de familie, în perioada următoare, vor fi amenajate și două centre volante, unul în municipiul Buzău și celălalt la Râmnicu Sărat. Ambele centre volante ar urma să fie amenajate în imediata apropiere a piețelor.

Autoritățile sanitare fac demersuri pentru ca cele două puncte volante, din Buzău și din Râmnicu Sărat, să devină funcționale chiar din acest weekend.

Un alt proiect în lucru este cel al înființării unui centru drive-thru în parcarea unui centru comercial din municipiul Buzău.

În ultima săptămână, în contextul a minivacanței de 1 Mai și Paște, s-a constatat o scădere drastică a numărului de buzoieni dornici să se imunizeze.

Media zilnică a prezentărilor la centrele de vaccinare a scăzut la aproape jumătate. În prima zi a acestei săptămâni, 770 de persoane au trecut pe la centrele de imunizare amenajate în județul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.