duminică, 19 mai, 2024

VIDEO Autorități în alertă din cauza caniculei. Cele cinci corturi de prim ajutor amenajate în oraș, luate cu asalt de către buzoieni

VIDEO Autorități în alertă din cauza caniculei. Cele cinci corturi de prim ajutor amenajate în oraș, luate cu asalt de către buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Județean Buzău a dispus amplasarea a cinci corturi echipate cu dozatoare de apă și personal medical începând cu data de 30 iulie în cartierul Micro XIV, pe la intrarea în Parcul Crâng, Piața Centrală, platoul din Piața Dacia și piața Dorobanți. Pe toată durata zilei, și paramedicii SMURD vor fi în alertă. Măsura a fost dispusă de președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, ca urmare a avertizării meteorologice de Cod Galben de caniculă sub care se află și municipiul Buzău.

La corturile amplasate în cele cinci locații trecătorii vor putea găsi apă dar și personal sanitar provenit de la Școala Postliceală Sanitară, asistenți care vor fi la dispoziția buzoienilor cu aparate de luat tensiunea și sfaturi despre cum să treacă mai ușor peste disconfortul termic accentuat.

Primăria Buzău a amenajat trei puncte de prim ajutor în farmacii, unde cei afectaţi de căldură pot primi apă şi medicamente. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău va gestiona în cea mai mare parte problema caniculei. În caz de nevoie, pompierii vor putea transporta apă potabilă în comunităţile lovite de arşiţă.

Tototodată, paramedicii SMURD au obligaţia de a transporta persoanele căzute în stradă din cauza căldurii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru îngrijiri medicale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.