duminică, 14 iulie, 2024

AUR și SOS România, reprezentate în premieră în Consiliului Local Buzău

AUR și SOS România, reprezentate în premieră în Consiliului Local Buzău

Facebook
Twitter
Email

Cele 23 de mandate de consilieri locali ai Municipiului Buzău vor fi împărțite între cinci partide, după ce buzoienii au ales duminică cine îi va reprezenta în Consiliul Local Municipal Buzău. 

Astfel, în urma voturilor valabil exprimate, competiția electorală a fost câștigată în municipiul Buzău de Partidul Social Democrat, cu un procent de 58,61%.

Pe a doua poziție este Partidul Național Liberal, cu 14%, în timp ce Alianța Dreapta Unită a obținut un procent de 10,75%. AUR a obținut, în municipiul Buzău, un scor de 8,98%.

Surpriza alegerilor locale este Partidul S.O.S. România, care a reușit, la limită, să treacă pragul electoral ce asigură prezența în CLM Buzău. Potrivit rezultatelor finale, S.O.S. România a obținut un procent de 5,01%.

În urma acestor rezultate și a algoritmilor de repartizare a mandatelor, în Consiliul Local Municipal, Partidul Social Democrat a obținut 14 mandate de consilieri locali, PNL – 3 mandate, Alianța Dreapta Unită, tot 3 mandate, AUR – 2 mandate și S.O.S – 1 mandat.

Potrivit listelor depuse la Biroul Electoral Municipal și dacă nu vor exista candidați are vor alege să se retragă de pe liste, PSD va avea, din toamnă, următorii consilieri locali: Oana Matache, Ionuț Apostu, Oana Gheorghiu, Teodor Cojocaru, Melania Tudose, Dragoș Giurgea, Bogdan Hudițoiu, Ionuț Voicu, Ionuț Tănase, Aurel Gubandru, Călin Iosif, Georgică Mănoiu, George Vlad și Vasile Murguleț, cu precizarea că Oana Matache și Ionuț Apostu vor fi, încă 4 ani, cei doi viceprimari ai orașului.

Primii trei candidați aflați pe lista de consilieri locali PNL sunt Carmen Ichim, Mirela Petre și Silviu Roșioru. În cazul în care Carmen Ichim s-ar putea retrage din Consiliul Local, în ordine, al treilea ales local liberal va fi Irinel Cîrstea.

Primii trei candidați propuși pe lista Alianței Dreapta Unită sunt Constantin Ionescu, de la PMP, Florin Drăgulin, de la USR, și Corneliu Baldovin, tot de la USR.

AUR Buzău a înscris următoarele nume pe lista de candidați la CLM Buzău: Veronica Aliman și Aurelian-Mihail Mareș Frînculescu.

S.O.S. România va fi reprezentată, în premieră, în forul local buzoian. Laurențiu Stîlpeanu, cel care a candidat pentru funcția de primar al municipiului Buzău, este primul pe lista S.O.S. România pe lista pentru Consiliul Local.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.