luni, 4 martie, 2024

Au fost suspendate vizitele în Spitalul Județean Buzău, din cauza gripei

Au fost suspendate vizitele în Spitalul Județean Buzău, din cauza gripei

Facebook
Twitter
Email

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a suspendat, joi, programul de vizită la pacienții internați, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu gripă. Decizia care îi vizează pe aparținători a fost luată în baza recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

De joi, 18 ianuarie 2024, vizitele la pacienții internați în spital sunt interzise. Astfel, niciun buzoian nu mai poate intra în unitatea spitalicească pentru a sta de vorbă cu ruda aflată în spital. Este o măsură dispusă în contextul creșterii numărului de cazuri de gripă.

Pentru a limita pe cât posibil transmiterea virusului, s-a luat decizia închiderii ușilor pentru familiile bolnavilor. Nu se mai poate intra în spital nici în orele de vizită, între 10.00 și 12.00, iar după-amiază, între 16.00 și 18.00.

“Din cauza creșterii numărului infecțiilor respiratorii, în special a gripei și a situației epidemiologice de rujeolă declarată conform adresei D.S.P.J. nr 1/298 din 17.01.2024 și OMS 3670/2022, vă anunțăm că începând cu data de 18 ianuarie 2024 se suspendă vizitele aparținătorilor în Spitalul Județean de Urgență Buzău”, transmit reprezentanții spitalului.

În ultimele zile, numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe a fost în creștere. Tot mai multe persoane cu simptome de gripă sau viroze au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei mai mulți au primit tratament pentru acasă. În spital, în prezent, sunt internați 11 adulți și 8 copii, toți diagnosticați cu gripă tip A.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.