vineri, 29 martie, 2024

Au fost extinse în județul Buzău căutările în cazul planorului dispărut

Au fost extinse în județul Buzău căutările în cazul planorului dispărut

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 50 de subofițeri de la ISU Buzău s-au deplasat, duminică dimineață, în Munții Siriului, pentru a căuta planorul dat dispărut de câteva zile. Misiunea a fost ordonată de Ministerul Afacerilor Interne, după ce în urma unor calcule s-a admis că aparatul ar fi putut ajunge și în această zonă.

Pe zi ce trece se extind căutările în cazul planorului dispărut joi, după ce a decolat de pe aerodromul Ghimbav din județul Brașov. După ce au fost lărgite ariile de căutare în mai multe județe din Ardeal și Muntenia, structurile responsabile din Ministerul Afacerilor Interne au inclus și Buzăul pe harta posibilelor locuri în care pilotul Mircea Crăciun ar fi putut duce aparatul de zbor în care se afla.
 
Potrivit ISU Buzău, imediat după primirea informării de la MAI, s-au deplasat în Munții Siriului, zona Lacul Vulturilor, șase autospeciale de transport, un ATV, o șenilată și 50 de persoane care vor fectua căutări pe trei direcții.
 
Reamintim că un planor care a decolat joi, la prânz, de pe aerodromul Ghimbav, si nu a revenit la baza este căutat începând de vineri de autorităti, în mai multe județe din țară. Peste o mie de oameni participă la căutări.
 
Sunt 850 de oameni, pompieri, jandarmi, militari, salvamontişti şi voluntari, care au cercetat pe jos, cu elicoptere şi cu avioane o zona întinsă, pe nouă judeţe. Până acum însă nu a fost găsit nici măcar un indiciu care să lămurească ce s-ar fi putut întâmpla cu pilotul şi cu planorul.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.