Atragerea de fonduri europene, prioritate a Consiliului Județean Buzău în 2017

Preşedintele CJ Buzău, Petre Eamnoil Neagu, a anunțat priorităţile din acest an ale instituţiei pe care o conduce. În fruntea listei se află atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului.Deja sunt în plină desfăşurare trei proiecte finanţate cu bani europeni. Este vorba despre reabilitarea clădirii fostului spital Brătianu şi a clădirii Bibliotecii Judeţene şi despre reabilitarea unui tronson din DJ 203K.

Preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, respinge ideea contractării de împrumuturi, ba chiar subliniază faptul că se doreşte absorbţia cât mai multor fonduri europene.

”Nu mă gândesc la un nou împrumut. Am avut unul care s-a finalizat și nu cred că avem nevoie de un alt împrumut la Consiliul Județean. Prioritatea noastră este să atragem fonduri europene, am depus deja trei proiecte, unul care presupune reabilitarea clădirii fostului Spital Brătianu, unul care presupune consolidarea Bibliotecii Județene, iar cel de-al treilea presupune modernizarea unui sector din DJ 203K, între Vadu Pașii și Robeasca”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

În momentul în care reabilitarea clădirii va fi finalizată, Buzăul va avea singura secţie muzeală din ţară dedicată unui spital. Acest lucru ar putea atrage inclusiv medici tineri către judeţul Buzău.

Echipa din cadrul Consiliului Judeţean care se ocupă de accesarea de fonduri europene lucrează în această perioadă la alte proiecte care, dacă vor fi declarate eligibile, ar putea să fie derulate din 2018.

Fii Reporter