Atenție, șoferi! Astăzi au fost modificate sensurile de circulație în cartierul Micro III

Autoritățile locale au instituit de astăzi restricțiile de circulație pe strada Pietroasele, măsură luată pentru a se evita ambuteiajele de la orele de intrare și ieșire a elevilor de la Școala 11. Au fost montate deja indicatoarele care stabilesc sensul unic, dinspre grădinița Boboceii spre Poliție, iar echipaje de Poliție Locală dirijează traficul.

Luni, în şedinţa Comisiei de securitate rutieră a municipiului Buzău, s-a decis modificarea semnalizarării rutiere existentă în cartierul Micro III, în scopul fluidizării circulaţiei autovehiculelor şi al eliminării blocajelor din trafic în zona unităţilor de învăţământ.

Restricțiile sunt valabile începând de vineri, 4 noiembrie. Direcția de Poliție Locală informează cetățenii municipiului Buzău că circulația rutieră pe strada Petroasele și strada Chiristigii se desfășoara astfel:

* Strada Chiristigii, pe direcția de mers dintre dintre Rondul Episcopiei și strada Frăsinet, virajul la stânga spre strada Pietroasele este interzis;

* Strada Chiristigii, pe pe direcția de mers dintre Frăsinet și Rondul Episcopiei, virajul la dreapta spre strada Pietroasele este interzis;

* Pe strada Petroasele au fost montate indicatoare rutiere pentru sens unic, dinspre dinspre T’Essence Pub către strada Chiristigii.

schema

Autorităţile au decis să desființeze parcarea din faţa blocurilor C15-C19 astfel încât prin fata Școlii 11 să fie libere două benzi de circulaţie, pe una să se marcheze locuri de oprire pentru părinţii care îşi lasă copiii la cursuri iar pe cealaltă să se poată circula cursiv spre intersecţia cu strada Chiristigii.

Măsura a dat naștere unui val de nemulțumiri din partea locatarilor din Micro III, care spun că vor rămâne fără 20 de locuri de parcare din fața școlii 11. Ei spun că aglomerația de la școala 11 se produce din cauza autorităților școlare care au permis înscrierea la unitatea de învățământ din cartierul lor a multor elevi din alte comune și cartiere ale orașului.

”Trei sferturi din elevi vin de departe, din cartierul Orizont, din comune, din celelalte cartiere ale orașului. Normal că vin părinții cu mașina să îi ia și dau traficul peste cap, aglomerează zona. Poate nu știți, dar și-au făcut toți mutații în Micro III ca să își dea copiii la școala 11. Pe vremuri, copiii mergeau singuri la școală, în grupuri, pentru că învățau la școala din cartierul lor”, spune Dan I., un locatar de pe strada Pietroasele, nemulțumit de măsura autorităților.

Viceprimarul Ionuț Apostu spune că este dreptul părinților să își aleagă școala potrivită copiilor lor și că primăria nu trebuie decât să găsească cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea traficului în cartierul Micro III.

”Am luat măsura de astăzi, ca să se obișnuiască locuitorii din Micro III. Știu că sunt nemulțumiri în rândul locatarilor, dar trebuie să știe că școala 11 este cea mai mare din municipiul Buzău și în top 5 la nivel național. Are peste 2000 de elevi. E adevărat că sunt mulți copii din Mărăcineni, din alte cartiere, dar nu poți obstrucționa accesul la educație al copiilor”, spune viceprimarul Ionuț Apostu.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație și Disciplină Rutieră asigură fluidizarea traficului rutier în acea zonă.

 

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI