Atenție la mesajele și fotografiile postate pe internet înainte de a pleca în concediu

Mii de buzoieni au ales să petreacă trecerea în Noul An în stațiuni montane sau la rude aflate în alte județe. Din păcate, nu puține sunt cazurile când cetățeni de abia întorși din vacanță găsesc locuința prădată de hoți. Cum de cele mai multe ori, infractorii lucrează „la pont”, una dintre sursele de informații ale celor certați cu legea este Internetul.

Tocmai de aceea, polițiștii de la Biroul de Prevenire din cadrul IPJ Buzău le recomandă celor care pleacă în vacanță să nu posteze fotografii pe site-uri de socializare din locurile pe care le vizitează.

Totodată, polițiștii le recomandă cetățenilor ca înainte de plecarea în vacanță, să roage o rudă sau un vecin de încredere să verifice din când în când corespondența sau obiectele promoționale lăsate la ușă, pentru a nu le da indicii hoților că în locuința respectivă este nelocuită.

În perioada sărbătorilor, hoții de buzunare operează mult mai lejer decât de obicei. Recent, pe site-urile de socializare a apărut o filmare cu o femeie care, profitând de aglomerație, reușește să fure un portofel dintr-un magazin de îmbrăcăminte.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să fie atenți la bunurile personale atunci când merg la piață, la mall sau la târgurile de Crăciun. Poliția avertizează cetățenii ca în cazul în care sesizează o spargere, să anunțe incidentul imediat la 112.

Fii Reporter