vineri, 19 aprilie, 2024

”Artistul” supărat care le-a desenat mustăți prezidențiabililor este un blogger din Buzău. Se va alege cu dosar penal

”Artistul” supărat care le-a desenat mustăți prezidențiabililor este un blogger din Buzău. Se va alege cu dosar penal

Facebook
Twitter
Email

Un blogger din Buzău a fost identificat de polițiști ca fiind unul dintre cei care le-au desenat mustăți și coarne candidaților la alegerile prezidențiale de pe materialele de propagandă electorală din Buzău. Cristian Sârbulescu, unul dintre suspecți, este proprietarul unui site local de informații și conținut video.

Acesta ar fi recunoscut implicarea în actele de vandalism, după ce i-au fost arătate imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, scrie ziarul Opinia.

A fost identificat și complicele acestuia, însă acesta nu recunoaște că a participat la actul de distrugere.

În noaptea de 14 spre 15 septembrie, în plin centru al municipiului, mai multe corturi de campanie au fost vandalizate și inscripționate cu expresii obscene.

28-i-938x1024

La corturile candidatilor Viorica Dancilă, Mircea Diaconu şi Klaus Iohannis au apărut înscrisuri cu, m…”, iar pe prisma publicitară a Vioricăi Dăncilă au fost adăugate mustăţi şi coarne peste portretul acesteia, pe toate cele trei laturi.

IMG-20190927-WA0002

Imediat, membrii PSD Buzău, ale căror materiale de campanie au fost cele mai afectate, au depus plângere penală la Poliţia Municipului Buzău şi au solicitat Poliţiei Locale imaginile de pe camerele de supraveghere.

25-968x1024

Reprezentanții IPJ Buzău au confirmat că există două persoane identificate ca fiind autorii actelor de vandalism asupra corturilor pentru strângerea semnăturilor de susținere a candidaturilor Vioricăi Dăncilă (PSD), a lui Klaus Iohannis (PNL) și a lui Mircea Diaconu (PRO România-ALDE).

Singurul portret de campanie care a scăpat de pornirile artistice alei găștii de artiști ai lui Sărbulescu a fost cel al candidatului USR, Dan Barna.

La numai o zi după ce formațiunile politice au depus plângere la poliție, Sârbulescu a hotărât să-l ciuntească și pe Dan Barna pentru a înlătura calitatea de suspect în dosarul penal.

Au fost mâzgălite, de asemenea, o prismă cu imaginea și mesajul electoral al candidatului social-democrat, amplasată tot în Piața Dacia, precum și un mesh al prezidențiabilului USR – PLUS Dan Barna.

Unul dintre autorii actelor de vandalism, Cristian Sârbulescu, se află sub contract de promovare a imaginii publice cu organizația județeană a Uniunii Salvați România.

Președintele USR Buzău, Valeriu Mocanu, a declarat că bloggerul Cristian Sârbulescu este angajat cu contract pentru promovarea imaginii dar se disociază de acest incident.

„Ne dezicem de acțiunile dânsului și vom convoca urgent o ședință la partid pentru a analiza cele întâmplate. Cert este că domnul Sârbulescu a avut mereu o atitudine mai extremistă, pur personală, de care noi ne-am disociat întotdeauna”, a spus Valeriu Mocanu.

Cercetările demarate de poliție vor fi definitivate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi audiați din nou cei doi suspecți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.