Armată de inspectori DSV Buzău, pe urmele înghețatei toxice

Verificări de amploare au loc în tot județul Buzău pentru depistarea loturilor de înghețată care conține oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, și care a ajuns în foarte multe dintre magazinele alimentare din Buzău.

Din primele verificări efectuate la cele mai mari depozite de la care își fac aprovizionarea micii comercianți, medicii veterinari și inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Buzău au constatat că au fost vândute sute de produse din loturile vizate de alerta alimentară.

Doar în prima zi, echipele de control au retras de la comercializare 1.200 de bucăți de înghețată, din toate cele trei sortimente despre care există suspiciunea că ar conține oxid de etilenă.

Din păcate, nu toate produsele suspecte au putut fi retrase. Și asta pentru că multe dintre ele au fost deja vândute și, cel mai probabil, consumate.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare atrag atenția consumatorilor că dacă încă nu au mâncat înghețata să o aducă la magazin și vor primi banii înapoi. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Înghețata din loturile vizate de alerta alimentară conține un aditiv-gumă de caruba-contaminat cu oxid de etilenă, un agent cancerigen, mutagen şi toxic pentru aparatul reproducător.

Potrivit ANSVA, retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau