luni, 15 iulie, 2024

Armata angajează forțe proaspete. Probele care trebuie parcurse pentru a ajunge militar profesionist

Armata angajează forțe proaspete. Probele care trebuie parcurse pentru a ajunge militar profesionist

Facebook
Twitter
Email

Din cauza pensionărilor masive din ultimul an, Armata Română derulează o campaniae fără precedent, la nivelul întregii țări, pentru recrutarea de soldați și gradați profesioniști. Nu face excepție nici garnizoana Buzău, a doua ca mărime după București.

Apelul Armatei nu a rămas fără ecou: peste o sută de tineri din județul Buzău au depus dosarele pentru a deveni militari profesioniști la o unitate de geniu.

Un loc de muncă stabil, un salariu decent și un statut pe măsură. Este ceea ce i-a determiat pe zeci de tineri din județul Buzău să urmeze o carieră de militar profesionist al Armatei Române.

Nu mai puțin de 23 de buzoieni s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineții la Unitatea Militară 02470 din municipiul Buzău. Pentru mulți dintre ei, acesta va fi, nu peste mult timp, locul unde vor veni la serviciu în fiecare zi. Până atunci, însă, ei trebuie să parcurgă mai multe etape de selecție.

„Avem trei probe de selecţie, proba de evaluare a aptitudinilor fizice, urmează etapa de evaluare psihologică, ulterior proba medicală. Toate persoanele care reuşesc să îndeplinească baremele minime specifice pentru fiecare probă de selecţie, sunt admise pentru programul de pregătire”, a declarat comandantul Batalionului 3 Geniu din Buzău, lt. col. Dan Crauciuc.

Marți, candidații au avut de susținut testele fizice. Prima probă probă a constat în parcurgerea unui traseu tehnico-aplicativ, într-un timp limită, iar toți candidații au trecut cu brio.

De asemenea, a doua probă, de rezistență, a constat în alergarea pe o distanță de 2.000 de metri într-un timp maximum de zece minute. Din păcate, la această probă, nu toți candidații au avut pregătirea fizică necesară pentru a termina cursa.

„Am avut 155 de dosare înscrise până acum. Noutatea este că practic cei care vor fi declaraţi admişi vor desfăşura programul în cadrul batalionului, ulterior vor fi încadraţi în cadrul Batalionului 3 Geniu”, a declarat comandantul Batalionului 3 Geniu din Buzău.

Mihăiță, unul dintre tinerii buzoieni care vor să îmbrace haina de militar, spune că a optat pentru un job în armată deoarece l-a admirat întotdeauna pe tatăl său, militar de carieră la arma parașutiști.

Pentru candidații care au trecut cele trei probe obligatorii urmează ca imediat după încadrarea la unitatea militară de geniu să parcurgă program de instruire cu durata de 3-5 luni, din care nu vor lipsi tragerile în poligon cu armamamentul din dotare.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.