miercuri, 31 mai, 2023

Arestări în urma altercației violente din Râmnicu Sărat. Doi agresori sunt acuzați de tentativă la omor și tulburarea ordinii publice

Arestări în urma altercației violente din Râmnicu Sărat. Doi agresori sunt acuzați de tentativă la omor și tulburarea ordinii publice

Facebook
Twitter
Email

Doi dintre protagoniștii altercației cu topoare din Râmnicu Sărat, urmată de accidentarea intenționată cu mașina a unui grup de persoane, au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzația de tentativă la omor. Alți patru indivizi implicați în conflict sunt cercetați în libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, la data de 24 mai 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpaților I.R. și I.C., cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Situația de fapt reținută în sarcina inculpaților I.R. și I.C. constă în aceea că în seara zilei de 23.05.2023, în jurul orelor 23.00, în timp ce se aflau la intersecția străzii Dorobanți cu Jideni din Municipiul Râmnicu Sărat, în urma unui conflict spontan, inculpatul I.R. a intrat în mod intenționat cu autoturismul în patru persoane vătămate, după care împreună cu inculpatul I.C. a aplicat lovituri cu toporul asupra a două persoane vătămate, cauzându-le victimelor leziuni pentru care a fost necesară transportarea și internarea la Spitalul Județean de Urgență Buzău”, transmite Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Totodată în cauză se efectuează cercetări față de încă alte patru persoane pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice cu ocazia aceluiași conflict. Tribunalul Buzău a admis solicitarea Parchetului și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpaților I.R. și I.C.

„Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Imaginile scandalului urmat de lovirea intenționată cu mașina în repetate rânduri au fost surprinse de camera de supraveghere a Poliției Locale Râmnicu Sărat și sunt de-a dreptul șocante. Se vede cum mașina intră în grupul de bătăuși, după care șoferul își continuă drumul, apoi întoarce, lovește alți doi bărbați pe care îi ia pe capotă și lovește și a treia oară.

Conflictul a izbucnit aproape de ora 23.00, când un tânăr de 29 de ani care fusese lovit de trei cunoscuți, rude îndepărtate, a decis să se răzbune. A mers acasă unde a povestit că fusese bătut și, împreună cu membri ai familiei sale, au plecat înarmați cu topoare, o sapă, cuțite și bâte să le aplice o corecție agresorilor. Tânărul de 29 de ani a urcat apoi la volanul mașinii sale și intenționat a întrat de trei ori în grupul de bătăuși, între ei aflându-se chiar tatăl lui.

Patru dintre victime au fost transportate la spital. La Râmnicu Sărat a ajuns tatăl agresorului, lovit la cap și la coaste, iar la Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost internați ceilalți trei bărbați cu vârste între 14 și 39 de ani, din tabăra rivală.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Cum să câștigi la un cazinou online?

Te-ai săturat să pierzi bani în cazinourile online? Cu atât de multe jocuri și strategii, cum îți poți spori oportunitățile de a ieși învingător? Jocurile câștigătoare oferă o experiență palpitantă,