luni, 11 decembrie, 2023

Arestări după destructurarea rețelei de traficanți de droguri care acționau pe Valea Slănicului

Arestări după destructurarea rețelei de traficanți de droguri care acționau pe Valea Slănicului

Facebook
Twitter
Email

Opt dintre tinerii care procurau și vindeau droguri în Buzău și pe Valea Slănicului au fost reținuți pentru 24 de ore și, cel mai probabil, vor ajunge în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Ceilalți șapte membri ai grupării, care au fost ridicați miercuri de anchetatori tot pentru trafic de droguri de risc, au fost lăsați liberi.

În perioada februarie – iulie 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B. T. Buzău, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, ce ar fi acționat în județul Buzău.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada menţionată, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cannabis, de la dealeri din Bucureşti. Ulterior, bănuiții le-ar fi comercializat către diverse persoane din Buzău.

În fapt, s-a reținut că în municipiul Buzău și în comunele Cernătești, Săpoca, Beceni și Mânzălești, 15 persoane ar fi procurat drogurile de risc și ar fi transportat, depozitat, manipulat, ambalat și revândut substanțe interzise. În urma percheziției, au fost ridicate droguri (cannabis), 4.450 de lei și medii de stocare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.