sâmbătă, 15 iunie, 2024

Aplicație mobilă pentru descoperirea Geoparcului UNESCO „Ținutul Buzăului”, lansată la Târgul de Turism

Aplicație mobilă pentru descoperirea Geoparcului UNESCO „Ținutul Buzăului”, lansată la Târgul de Turism

Facebook
Twitter
Email

Geoparcul UNESCO „Ţinutul Buzăului” va fi promovat ca destinaţie de vacanţă în standul oficial al României, la Târgul de Turism de la Romexpo. Va fi lansată și aplicația „Descoperă Buzăul”.

În perioada 23-26 februarie 2023, are loc la Centrul Expozițional Romexpo ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment al industriei ospitalității românești.

Aici vor fi promovate, printer altele, destinațiile de vacanță cele mai atractive ale județului Buzău, precum și cel mai recent teritoriu acreditat UNESCO, Geoparcul Internațional UNESCO „Ţinutul Buzăului”.

Pentru prima dată, Buzăul va fi prezent atât cu stand propriu, cât şi la standul oficial al României, la inițiativa Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de a promova geoparcurile UNESCO din România.

Geoparcul Internațional UNESCO „Ținutul Buzăului” va promova valorile românești alături de Geoparcul Internațional UNESCO „Țara Hațegului” şi de alte două geoparcuri aspirante, Oltenia De Sub Munte (Vâlcea) și Carpaterra (Brașov), reprezentând împreună Rețeaua Geoparcurilor din România.

În cadrul expoziției, Consiliul Județean Buzău va lansa la nivel național aplicația „Descopera Buzaul”, platformă online care ghidează turiștii înainte de a alege o destinație turistică din județ, prezintă oferta culturală a județului, precum și oferta de servicii turistice de cazare și masă.

Prin numai câteva click-uri vor putea fi accesate cu ușurință componentele ofertei turistice ale județului Buzău. Aplicația poate fi descărcată din Magazin Play sau App Store.

„Descopera Buzaul” este o aplicație  administrată de Consiliul Județean Buzău și este menită să fie un ghid digital al județului. Aplicația este destinată atât turiștilor, cât și buzoienilor cărora le sunt oferite informații referitoare la cele mai atractive obiective turistice și evenimente din zonă, la servicii de cazare, restaurante, puncte si birouri de informatii turistice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.