sâmbătă, 24 februarie, 2024

Anvelope de vară și de iarnă 205 50 R17: Tehnologie și performanță pentru orice condiții climatice

Anvelope de vară și de iarnă 205 50 R17: Tehnologie și performanță pentru orice condiții climatice

Facebook
Twitter
Email

Sezonul cald și cel rece aduc conducătorilor auto diferite provocări. Anvelopele pentru vară sau iarnă trebuie să facă față unor condiții climaterice foarte diferite. Vara înseamnă deseori ploi torențiale alternate cu perioade de secetă și caniculă când asfaltul este foarte fierbinte. Iarna aduce ninsori, iar carosabilul devine umed alunecos, acoperit deseori cu gheață sau zăpadă ori polei.

Producătorii de anvelope sunt mereu preocupați să ofere produselor lor proprietăți noi, care să îmbunătățească modul de rulare al autovehiculelor pe orice tip de suprafață. Materialele de bază, cum ar fi cauciucul sunt îmbunătățite cu compuși special aleși pentru a crește aderența și manevrabilitatea autovehiculului. Controlul deplin asupra direcției de rulare, evitarea derapajelor și accidentelor înseamnă pentru șoferi mai multă relaxare și lipsă de stres la volan.

Autovehiculele de dimensiuni mici sau medii pot fi dotate cu anvelope 205 50 r17.

Achiziția acestora se poate face inclusiv online, din magazine care comercializează cauciucuri  și alte accesorii auto, cu condiția să cunoști exact ce dimensiune de anvelopă are nevoie autoturismul tău.

Dimensiuni anvelope 20550 R17

Dacă optezi pentru cauciucuri 205 50 r17, fie versiunea de vară, de iarnă sau all-season, ai la dispoziție o gamă variate de modele și branduri. Cum afli ce dimensiuni are anvelopa mașinii tale ? Pe flancul cauciucului vei găsi cifre și litere : 205 50 R17.

Cifrele 205indică lățimea flancului anvelopei iar 50 este înălțimea exprimată ca fiind raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei. R17 este diametrul radial al cauciucului exprimat în inci. R17 este un diametru mic, potrivit pentru autoturisme de dimensiune mică sau medie.

De asemenea este important să te orientezi când cumperi anvelope și în funcție de indicele de sarcină și cel de viteză. Indiferent dacă achiziționezi anvelope vara 205 50 r17 sau de iarnă, Este bine să alegi cauciucuri care au un coeficient de aderență cât mai bun. Astfel de anvelope te vor ajuta să nu întâmpini probleme în cazul unui carosabil umed și alunecos.

Ce autovehicule pot fi dotate cu anvelope  de dimensiuni 205 50 R17 ?

Cauuciucurile cu dimensiuni 205 50 R17 sunt recomandate pentru mai multe automobile, de dimensiuni mici și medii: BMW 230, Chevrolet Cobalt, Ford Eco Sport, Mazda 5, Porsche 911, etc.

Cum alegi cauciucuri de vară 205 50 R17 ?

Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un cauciuc mai dur și oferă o bună aderență în cazul precipitațiilor abundente, des întâlnite în condiții de vară. De asemenea, un set de cauciucuri vara 205 50 r17  de calitate  rulează bine și pe carosabil uscat și fierbinte, la temperaturi caniculare, în perioada verii.

Poți opta pentru cauciucuri 205 50 R17 de vară, realizate în fabricile celor mai buni producători de anvelope : Kelly UHP, Radar Dimax R8 RunFlat, Kumho PS71, Michelin Primacy 4 sau Continental Ultracontact.

Un set de anvelope Hankook de vară este o alegere excelentă dacă vrei să comanzi online cauciucuri 205 50 R17. Sunt simplu de montat, sunt realizate dintr-un material de calitate, sunt rezistente la uzură și te vei bucura de funcționalitate și durabilitate pe parcursul mai multor sezoane calde.

Cum alegi cauciucuri de iarnă 205 50 R17 ?

Când se apropie vremea rece și temperaturile scad este momentul să alegi cauciucuri de iarnă205 50 R17 pentru autovehiculul tău. Este important să îți dotezi mașina cu anvelope de calitate care te vor ajuta să străbați distanțe lungi fără probleme legate de derapaj sau zăpadă abundentă. Poți alege dintr-o gamă largă de cauciucuri de iarnă, de la producători de renume.

Poți achiziționa anvelope de iarnă 205 50 R17 model Radar Dimax Alpine, MomoNorth, Viking Wintech, Kumho, Pirelli Winter Cinturato sau Nokian Snowproof.

Un set de cauciucuri Hankook este fabricat dintr-un cauciuc mai moale, care își păstrează caracteristicile și proprietățile chiar la temperaturi scăzute și condiții meteorologice nefavorabile. Profilul acestor anvelope este adaptat rulării pe un carosabil umed acoperit cu noroi sau gheață iar lamelele împiedică derapajul și asigură o aderență crescută.

Este bine să alegi cauciucuri cu un nivel moderat al indicelui de zgomot extern, sub 71 dB. De asemenea și clasa de aderență trebuie să fie una superioară, pentru a avea siguranța unei frânari eficiente și pe distanță mai scurtă, în condiții dificile de drum, în sezonul rece.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.