Anunţ şoc de la liderul PSD Buzău: Marcel Ciolacu demisionează din Parlament ca să nu ia pensie specială

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a anunţat joi seara că renunţă înainte de termen la mandatul de deputat din Parlamentul României, pentru a nu beneficia de privilegiul pensiei speciale de care se bucură toţi aleşii care duc la capăt un mandat.

Într-o postare făcută pe reţeaua de socializare Facebook, Ciolacu a mai precizat că votul de încredere acordat de români social democraţilor obligă la un nivel crescut de responsabilitate faţă de electorat.

„PSD a câștigat fără echivoc alegerile parlamentare din 11 decembrie. Avem în Parlament 221 mandate, respectiv 47,5 %. Așa după cum am menționat și în alte ocazii, majoritatea va fi formată din PSD și ALDE, iar românii au votat această majoritate. Acest nivel de încredere, prin votul acordat Partidului Social Democrat, ne obligă și ne responsabilizează totodată.

Vom respecta toate măsurile promise, conform programului de guvernare prezentat în campania electorală. Lucrăm la bugetul pentru anul 2017, avem un calendar foarte bine stabilit. Planul nostru este instaurarea unei guvernări stabile. Specialiștii noștri pregătesc deja toate actele normative, pe diverse planuri: sănătate, educație, apărare, creșterea salariului minim pe economie precum și a punctului de pensie, demararea programelor pentru tineri și înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, a programelor privind dezvoltarea locală, plata subvențiilor din agricultură, adoptarea masterplanului pentru transport.

Sperăm totodată ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare legea privind eliminarea celor 102 taxe și sperăm ca președintele Iohannis să promulge de îndată legea privind creșterea cu 15% a veniturilor personalului din educație și sănătate.

După cum a spus și domnul Dragnea, propunerea PSD pentru funcția de premier al României va fi făcută prima dată doar în cadrul consultărilor de la Cotroceni. Ulterior vom face publică și lista cu membrii Guvernului. După convocarea noului Parlament, PSD va participa la consultările de la Cotroceni, astfel încât noul Guvern să își poată începe treaba cât mai curând.

Și, așa după cum am promis, vreau să vă spun că luni îmi voi da demisia din actualul Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială.” a precizat liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Şi liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că va proceda la o demisie înainte de termen, tocmai pentru a nu beneficia de avantajele unei legi îndelung criticate şi considerată a fi imorală, atât de către pensionari cât şi de societatea civilă.

Dragnea a mai adăugat că s-ar bucura să nu fie singurul care face acest gest. „Îi anunţ pe colegii mei din Parlament că m-aş bucura foarte mult să nu fiu singur în demersul ăsta”, a adaugat Dragnea.

Potrivit legii pensiilor speciale pentru parlamentari, pentru un mandat încheiat, aleşii primesc aproximativ 1.550 de lei, 3.100 de lei cei cu două mandate şi 4.600 de lei cei cu trei.

Nu beneficiază de indemnizaţia aceasta deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de parlamentar, a unei infracţiuni de corupţie.

 

Fii Reporter