„ANUNȚ BOMBĂ” despre drumurile din Vadu Pașii! Au câștigat milioane pentru „MAREA ASFALTARE”!!

Primăria comunei Vadu Pașii a primit chiar la finalul anului trecut o veste excelentă de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Peste 4 milioane de lei (42 de miliarde de lei vechi) sunt alocați administrației locale pentru o campanie de asfaltare masivă a drumurilor comunale, ce va începe din această primăvară. Contractul de finanțare a fost déjà semnat, încă de pe 29 decembrie 2017.

Nu e de glumă cu investițiile din comuna Vadu Pașii, care au ajuns să curgă pe bandă rulantă în urma demersurilor susținute pentru atragerea de fonduri europene. În curând se va investi masiv pentru aducerea localității în rândul comunelor cu un grad avansat de dezvoltare. E o certitudine că din această primăvară comuna Vadu Pașii se va transforma într-un imens șantier, pentru sporirea gradului de confort al sătenilor.

Un sistem complex de canalizare menajeră al localității va fi finanțat din fonduri europene, grație unui proiect declarat eligibil de AFIR pe măsura 7.2. Tot în cadrul acestui proiect va fi demarată și modernizarea sistemului de alimentare cu apă din comuna Vadu Pașii.

Veștile bune nu se opresc însă doar la rețeaua de apă și canalizare. Locuitorii comunei Vadu Pașii vor primi și drumuri noi, ce vor fi asfaltate ca la carte pe bani europeni, grație demersului făcut de către echipa condusă de către primarul Gheorghe Firon.

Pe lângă cele 7,6 milioane de lei (76 de miliarde de lei vechi) alocați acestor proiecte, primarul Gheorghe Firon a reușit să mai atragă peste 4 milioane de lei (42 de miliarde de lei vechi) pentru campania de asfaltare a drumurilor comunale.

În urma contractului semnat deja către Primarul Gheorghe Firon cu autoritățile finanțatoare, se va completa seria de investiții vitale pentru comunitate. “Atragerea de fonduri pentru investiții în utilități și infrastructură va reprezenta o axă prioritară pe toată durata mandatului pentru administrația pe care o conduc. Sperăm ca la finalul acestor investiții, locuitorii comunei să poată fi mândri că trăiesc într-o localitate modernă, cu condiții decente la fel ca la oraș“, ne-a declarat primarul Gheorghe Firon.

De la instalarea în fruntea Primăriei din Vadu Pașii, Gheorghe Firon a mai reușit tot prin demersuri susținute la Ministerul Transporturilor, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Buzău, să demareze lucrările pentru construirea unui nou pod auto peste râul Buzău.

Podul cel vechi construit de Anghel Saligny va fi și el reabilitat tot pe bani publici și transformat în punte pietonală, lucrările urmând să fie finalizate la sfârșitul acestui an.

Investițiile la aceste două obiective sunt finanțate cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Buzău, suma ridicându-se la peste 26 milioane de lei.

Fii Reporter