Antrenor de handbal din Buzău, printre pacienții cu COVID-19 care au decedat în ultimele zile

Un nou salt al numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, în județul Buzău, dar și un alt deces trecut de autorități drept victimă a COVID-19. Este vorba despre Ștefan Miloș, fostul președinte al echipei locale de handbal.

Pe 26 iulie, acesta s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău acuzând probleme respiratorii, dar și febră.

Starea sa s-a agravat vizibil, iar în dimineata zilei următoare a murit. Miloș suferea de mielom multiplu, o formă de cancer care atacă celulele albe din sânge.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 36 de cazuri noi de COVID-19, 5 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private, iar alți 5 în spitale din București.

Acestor cazuri se adaugă o altă persoană retestată și reconfirmată pozitiv. Cei 36 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 10 și 89 de ani.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării pacienților cu COVID-19 sunt, în prezent, ocupate, un numar de 100 de pacienti confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1.285, 683 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 154 peroane se află în carantină, iar 208 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 35.

Fii Reporter