Angajații Spitalului Județean de Urgență Buzău au început testările pentru Covid-19

Medicii, asistentele și infirmierele din Spitalul Județean Buzău vor afla dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. Joi dimineață, a început testarea a personalului din cea mai mare unitate medicală din județ. Demersul nu este obligatoriu, unii dintre angajați fiind de acord să-și facă testul, alții nu.

În total, Buzăul a achiziționat 4.000 de teste rapide ce urmează să fie folosite pentru verificarea cadrelor medicale.

Kitt-urile de test au fost trimise pentru început în secțiile cele mai expuse: UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie, Terapie Intensivă și Chirurgie.

Subiecților li se recoltează o probă de salivă, iar în 15 minute se dă răspunsul, pozitiv sau negativ.

Primii care vor afla daca au fost infectați sunt angajații de la Unitatea de Primiri Urgențe, urmați de cei din secțiile de boli infecțioase și pneumologie.

”Fiecare secție îmi va da numărul, fiecare secție își va face testarea pe personalul său propriu, iar, la sfârșit, vom ști ce și cum, ținând cont că aceste teste rapide au un rezultat în 15 minute”, spune managerul SJUB, Claudiu Damian.

Subiecții care vor ieși pozitiv vor trece imediat în izolare la Spitalul de Boli Infecțioase și li se vor preleva probe pentru testul „adevărat”, de la București, cu aparatul Real Time PCR.

Fii Reporter