Angajat al firmei Romconstruct, decedat în timp ce manevra o bandă de înfoliere

A fost agitație mare, miercuri dimineață, la societatea Romconstruct, din Buzău, după ce un muncitor a murit în timpul serviciului. Acesta s-a prăbușit în timp ce efectua înfolierea unor paleți. Un medic de la ambulanță a încercat resuscitarea bărbatului, însă manevrele au rămas fără rezultat.

La ora 11.30, un apel prin sistemul 112 anunța incidentul produs într-o hală a societății de pe strada Pogonele. Unuia dintre muncitori i s-a făcut rău, după care s-a prăbușit pe podea, inconștient. A fost solicitat ajutorul Ambulanței, care a direcționat la intervenție două echipaje, unul cu medic.

Salvatorii au încercat prin manevre de resuscitare să-l readucă la viață pe angajat, un buzoian de 59 de ani. După 70 de minute, cât au durat manevrele de resuscitare, medicul de la Ambulanță a declarat decesul victimei. Acesta era în stop cardio-respirator încă de la sosirea primei ambulanței, spun reprezentanții SAJ Buzău.

Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă. Cel mai probabil, bărbatul a suferit un infarct, el acuzând toată dimineața dureri în piept. Rezultatele necropsiei vor clarifica însă contextul în care s-a declanșat criza cardiacă: dacă a fost influențată de factori externi, ori s-a produs pe fondul unei afecțiuni cronice.

Victima lucra ca operator la banda de înfoliere a materialelor de construcții produse la Romconstruct, punctul de pe strada Pogonele. Moartea angajatului va fi anchetată și de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI