duminică, 14 iulie, 2024

Anchetă a DSP în cazul belgienilor care s-au îmbolnăvit la Buzău. Află din ce cauză au ajuns tinerii la spital

Anchetă a DSP în cazul belgienilor care s-au îmbolnăvit la Buzău. Află din ce cauză au ajuns tinerii la spital

Facebook
Twitter
Email

După ce trei tineri dintr-un grup de 16 voluntari belgieni au suferit toxiinfecţie alimentară după ce, spun ei, au consumat alimente expirate de la un fast-food din Buzău, medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au mers să facă anchetă în comuna Zărneşti, acolo unde sunt cazaţi tinerii. Medicii de la DSP Buzău au găsit în frigiderul din şcoala unde au locuit cei 16 tineri belgieni mai multe alimente cu termenul de valabilitate expirat. Printre acestea, au găsit şi o caserolă cu mici alteraţi.

Aşadar, potrivit DSP Buzău, principala cauză pentru care cei trei voluntari belgieni au ajuns la spital este faptul că tinerii au păstrat alimentele pentru consum în condiţii improprii. Asta după ce tinerii belgieni le-au declarat medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău că au servit prânzul la un renumit fast-food din oraşul Buzău şi că acolo s-ar fi putut îmbolnăvi.
Cei trei tineri internaţi ieri la spital au cerut externarea pe propria răspundere. În cursul zilei de astăzi, cei 16 belgieni care s-au aflat în ultimele zece zile în comuna Zărneşti, pentru a participa la diverse activităţi cu elevii din comună, se vor întoarce în Belgia.


Pe aceeași temă: VIDEO Trei voluntari belgieni au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău cu toxiinfecţie alimentară

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.