Ambulanța și poliția, chemate la un liceu din Râmnicu Sărat, după ce un elev a folosit un spray lacrimogen

Mai mulți elevi ai Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare”, din municipiul Râmnicu Sărat, au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, după ce, în timpul unei pauze, un elev a pulverizat spray lacrimogen.

Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, pe holul unității. Unii dintre copii au acuzat simptomele unei insuficiențe respiratorii, iar alții au suferit atacuri de panică.

Asistentul medical al școlii și mai mulți dascăli au intervenit imediat, au aerisit încăperile și i-au scos pe elevi la aer, în curtea liceului. La fața locului au ajuns echipje de la Ambulanță și Poliția.

Conducerea Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” anunță că, deși incidentul este unul izolat, a deschis o anchetă pentru a afla împrejurările producerii evenimentului.

În urma investigațiilor, polițiștii au mai identificat un elev care avea asupra lui spray-ul iritant, dar care nu fusese folosit. Oamenii legii au întocmit dosare penale ambilor elevi.

”Asemenea acte de indisciplină în rândul elevilor nu pot fi tolerate”, spun reprezentanții unității de învățământ. Conducerea liceului din Râmnicu Sărat va convoca membrii Consiliului Profesoral, pentru a se lua măsurile impuse prin regulamentul școlar.