duminică, 5 mai, 2024

VIDEO Ambulanță implicată într-un accident soldat cu cinci răniți. Coliziunea s-a produs în Spătaru

VIDEO Ambulanță implicată într-un accident soldat cu cinci răniți. Coliziunea s-a produs în Spătaru

Facebook
Twitter
Email

Cinci persoane, între care doi copii, au fost rănite, luni după-amiază, într-un accident rutier produs pe șoseaua europeană E85, pe raza localității buzoiene Spătaru. O ambulanță care transporta un pacient la București s-a răsturnat după coliziunea cu un autoturism care a ricoșat, la rândul său, din impactul cu un camion. Asistenta de pe Ambulanță a suferit cele mai severe leziuni. Pacientul din autospecială s-a ales doar cu o sperietură zdravănă.

Un accident rutier grav a blocat traficul pe DN2-E85, în localitatea Spătaru. Trei autovehicule au fost implicate în accident. Este vorba despre un autoturism condus pe direcția București către Buzău de către o șoferiță în vârstă de 45 de ani, din Buzău, un autocamion, ce se deplasa pe aceeași direcție și la volanul căreia se afla un conducător auto buzoian, de 51 de ani, și o ambulanță, condusă de către un șofer de 49 de ani, de asemenea din Buzău.

Accidentul s-a soldat cu rănirea a cinci persoane. Este vorba despre asistenta din ambulanță, o buzoiancă în vârstă de 38 de ani, și patru ocupanți ai autoturismului, respectiv șoferița în vârstă de 45 de ani, doi copii de 11 și 16 ani, și un bărbat de 47 de ani, toți din Buzău. Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

„La U.P.U.-SMURD au fost transportate cinci victime: două femei în vârstă de 38 de ani, respectiv 45 de ani și un bărbat în vârstă de 47 de ani, care au suferit politraumatisme prin accident rutier, și doi copii, în vârstă de 11 ani, respectiv 16 ani. Cei doi copii sunt stabili, conștienți, cooperanți. Toate cele cinci victime sunt, la acest moment, în investigații și primesc îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Se pare că primul impact a avut loc între autoturism și un camion cu remorcă, pe care îl depășea.

Șoferița s-ar fi speriat de un SUV de pe sensul opus, a tras freapta însă a lovit rezervorul camionului. Mașina mica a ricoșat apoi pe contrasens, unde a lovit ambulanța. Autospeciala din dotarea Serviciului Județean de Ambulanță s-a dat peste cap, în afara carosabilului, și a revenit pe roti. Pacientul care erta transportat la un spital din București, pentru tratarea unei afecțiuni pulmonare, a scăpat nevătămat, doar cu o sperietură produsă de impact și apoi răsturnarea autospecialei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.