Alunecarea de teren care afectează DN 10, în zona Siriu, de neoprit

Alunecarea de teren care a afectat o bucată din drumul național DN 10, în zona Teherău, a înaintat cu câțiva metri, afectând în prezent o porțiune de aproximativ 40 de metri. Autorităţile au instituit restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pentru a nu agrava distrugerile, însă nu sunt respectate.

În acest moment, pe tronsonul din DN10 Buzău — Brașov, afectat la kilometrul 86+300 de metri, între Vama Buzăului și Gura Siriului, din cauza surpării acostamentului în urma cedării unui zid de sprijin, este impusă restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Drumarii spun că restricţia de tonaj este obligatorie, deoarece vibraţiile produse de vehiculele grele dislocă terasamentul rămas intact, fapt ce ar genera închiderea totală a traficului auto pe DN 10 Buzău – Braşov.

Mulţi dintre şoferii de vehicule grele ignoră restricţiile impuse, profitând şi de lipsa unor echipaje de poliţie în zonă iar efectele se văd deja. Între timp, suprafața de rulare s-a redus la 2,7 m, astfel că există pericol ridicat de producere a unor accidente dacă nu sunt respectate restricțiile de trafic impuse de autorități.

Anterior, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, între kilometrii 85+534 și 86+948 era restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

Fii Reporter