marți, 30 mai, 2023

Alunecare masivă de teren, în apropierea orașului Nehoiu. Sunt afectate zeci de hectare de pădure și pășune

Alunecare masivă de teren, în apropierea orașului Nehoiu. Sunt afectate zeci de hectare de pădure și pășune

Facebook
Twitter
Email

O alunecare de teren masivă a fost semnalată, joi după-amiază, pe raza satului Bâsca Rozilei, oraș Nehoiu. Sunt afectate, conform primelor evaluări, între zece și 30 de hectare de pădure și pășune. Nu sunt case în zonă.

Conform unei informări a Prefecturii Județului Buzău, nu sunt pagube materiale sau drumuri afectate. Zona rămâne sub supravegherea autorităților în această noapte, spun reprezentanții Prefecturii, deoarece pământul încă se mișcă.

Buzăul e sub o informare de vreme rea până vineri la ora 23.00.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

”Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, arată ANM.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi la sfârşitul săptămânii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Cum să câștigi la un cazinou online?

Te-ai săturat să pierzi bani în cazinourile online? Cu atât de multe jocuri și strategii, cum îți poți spori oportunitățile de a ieși învingător? Jocurile câștigătoare oferă o experiență palpitantă,