sâmbătă, 15 iunie, 2024

Alunecare de teren, pe DN 10, în zona localităţii Măgura. Direcția de Drumuri ia în calcul restricționarea vitezei

Alunecare de teren, pe DN 10, în zona localităţii Măgura. Direcția de Drumuri ia în calcul restricționarea vitezei

Facebook
Twitter
Email

O alunecare de teren s-a produs pe DN 10, în zona localităţii Măgura, judeţul Buzău, drumarii recomandând şoferilor prudenţă în zonă. DRDP Buzău ia în calcul restricţionarea traficului.

”Pe DN 10, poziţia kilometrică 26+400, pe partea dreaptă a drumului, sensul de mers Buzău-Braşov, în localitatea Măgura, în noaptea de 1 martie 2023, s-a produs o alunecare de teren care a ajuns până în imediata apropiere a părţii carosabile. Din acest motiv este necesar ca în zona respectivă să se circule cu prudenţă”, a transmis, joi, DRDP Buzău.

Drumarii au precizat că vor semnaliza zona şi se ia în calcul inclusiv o restricţie de viteză, până la remedierea situaţiei, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Alunecarea de teren s-a produs pe o porţiune de drum situată la doar 400 de metri de o alta produsă în primăvara anului 2015 pe aceiaşi parte a drumului naţional şi care a fost remediată abia la finele anului 2018 prin forarea a peste 20 de stâlpi la o adâncime de 20 de metri pentru stabilizarea versantului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.