duminică, 14 iulie, 2024

Alexia, eleva cu singura medie de 10 din Buzău, la Evaluarea Națională

Alexia, eleva cu singura medie de 10 din Buzău, la Evaluarea Națională

Facebook
Twitter
Email

70,06% dintre elevii buzoieni de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în acest an au obținut medii mai mari sau egale cu 5. Rata de promovare în județ este cu aproximativ 4 procente mai mică decât anul trecut.

În acest an, doar un singur elev buzoian a reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională. Este vorba despre Alexia Bălbărău, absolventă a clasei de gimnaziu a Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

De precizat că numărul elevilor cu media 10 este mult mai mic decât în 2023: anul trecut, 16 absolvenți de gimnaziu au reușit să obțină media maximă după afișarea primelor rezultate.

După soluționarea contestațiilor, numărul elevilor de 10 ar putea să mai crească, deoarece sunt 8 elevi care au obținut media între 9.90 și 10.00, cei mai mulți de la Colegiul „B.P. Hasdeu”, Școala nr. 11 și Liceul Pedagogic. De asemenea, în județul Buzău, 127 de copii au obţinut calificative cuprinse între 9,50 şi 9,99.

Absolvenții de clasa a VIII-a au posibilitatea de a contesta tezele. Contestațiile se pot depune, inclusiv online, până mâine, la ora 12.00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în data de 9 iulie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.